Poissaolot

Sairauspoissaolot

Ilmoita poissaolostasi välittömästi esimiehelle puhelimitse tai sähköpostitse sekä osoitteeseen henkilosto(at)cs.helsinki.fi, joka tavoittaa kaikki SoleTM-yhteyshenkilöt Heidi Kinnusen, Inka Kujalan, Päivi Kuuppelomäen sekä Tiina Väisäsen. He kirjaavat poissaolot SoleTM-järjestelmään. Jokaisesta poissaolosta on lisäksi tehtävä viipymättä poissaoloilmoitus SAP HR:ssä.

Lyhyistä 1 - 3 päivän sairauspoissaoloista ei tarvitse esittää lääkärintodistusta tai terveydenhoitajan antamaa todistusta. Jos poissaolo kestää 4-5 päivää, tarvitset terveydenhoitajan tai lääkärin todistuksen.  Poissaolon kestäessä yli 5 päivää tai pitempään, tarvitset lääkärintodistuksen. Todistuksen saat Mehiläisestä tai terveyskeskuksesta.

Terveydenhoitajan- tai lääkärintodistukset tulee toimittaa 14 päivän kuluessa sairastumispäivästä  henkilöstöpalveluihin.

Yhteyshenkilöt

Viikin henkilöstöpalvelut
PL 62 (Viikinkaari 11 A, 2. kerros (katutaso)), 00014 Helsingin yliopisto

Sairausajan palkka

Yliopistoon palvelussuhteessa olevilla sairausajan palkallinen jakso määräytyy Yliopistojen yleisen työehtosopimuksen mukaisesti.

Muut poissaolot

Poissaoloon oikeuttavia perusteita ovat mm. perhevapaat, vuorotteluvapaa, varusmies- tai siviilipalveluksen suorittaminen ja opintovapaa. Poissaololomake löytyy SAP HR:stä.
 

Perhevapaat

Lakisääteiset perhevapaat jaotellaan erityisäitiys-, äitiys- ja isyysvapaaksi, vanhempainvapaaksi sekä hoitovapaaksi. Hoitovapaa voi olla kokoaikaista, osittaista tai tilapäistä. Myös ottovanhemmalla on oikeus vanhempain- ja hoitovapaaseen. Lisätietoja Flammassa.

Vuorotteluvapaa

Vuorotteluvapaa on 90 - 359 kalenteripäivän vapaajakso, jonka aikana työntekijän palvelussuhde on lepotilassa. Tältä ajalta työntekijälle maksetaan vuorottelukorvausta. Vuorottelukorvauksen maksaa työttömyyskassan jäsenille työttömyyskassa ja muussa tapauksessa Kansaneläkelaitos.

Lisätietoja almassa.

Työstä vapautus

Työstä vapautus edellyttää aina perusteltua syytä. Harkitessaan työstävapautuksen myöntämistä työntekijän yksityisasian vuoksi esimiehen tulee ottaa huomioon työstävapautuksen vaikutus työyhteisön toimintaan ja työyhteisön jäsenten työmäärään. Nämä seikat tulee ottaa huomioon myös henkilön hakiessa osa-aikaista työstävapautusta esim. osa-aikaeläkkeelle siirtymisen vuoksi.

Helsingin yliopisto myöntää yksityisasiain perusteella työstävapautusta yhdenjaksoisesti samalla perusteella enintään kaksi vuotta, ellei erityisiä syitä pidemmän työstävapautuksen myöntämiselle ole.

Opintovapaa

Opintovapaata voidaan myöntää opiskeluun julkisen valvonnan alaisessa oppilaitoksessa. Lisätietoja Flammassa.

 

 

24.06.2015 - 14:38 Heidi S Kinnunen
05.10.2009 - 12:34 Webmaster