: Palaute kurssista 58161 Tietorakenteiden harjoitustyö (periodi II) (syksy 2011), Tomi Pasanen
10.01.2012
Vastauksia 6.
Tekstimuotoiset vastaukset
Kysymys 7 Kommentoi kurssin toimintaa, sisältöä, opettajien tai ohjaajien toimintaa; hyödyllisyyttä, mielekkyyttä, relevanssia, vaikeustasoa; kehitysehdotuksia, kritiikkiä, kiitoksia
- Pasasen ohjaus oli hyvää ja kaikilla kerroilla tuli uusia ideoita, pajaohjauksesta kuulin vasta kurssin lopulla ja jäi käyttämättä. Kurssi oli kuitenkin aiheeltaan (tuntemukseni: tehdään kekoja jotta olisi kekoja) ehkä yksi heikoiten motivoivista kursseista koko opiskeluhistoriani aikana, mistä seurasi ajankäytöllinen ongelma kun kaikki muu tuppasi aina menemään edelle.
- Kurssin vetäjä toimi erittäin asiallisesti ja ammattitaitoisesti. Kurssin vaikeustaso oli sopiva ja tehtävät hyödyllisiä.
- Tapausajat hieman turhia. Mahdollisuus arvosanaan 5 varsin utopistinen mikäli aikoo ottaa muita kursseja ohella.
- Ohjaajalle plussaa! Osasi selventää ongelmakohdat ymmärrettävästi ja tapaamisten ilmapiiri oli kannustava. Asteittain monimutkaistuvat tietorakenteet olivat mielestäni toimiva ratkaisu tietorakenneohjelmoinnin sisäistämiseen.
- Kurssi oli ihan hauska kokemus ja palautti hyvin mieleen osoittimien hallinnan. Nykyisestä kurssimuodosta jäi sen sijaan vähän ristiriitainen fiilis. Kurssin vetäjä sanoi, että entisessä kurssimuodossa pääsi liian helpolla tekemällä esim. A*-haun tms. ja kurssi oli sitten siinä. Minusta vanha kurssimuoto voisi ehkä kuitenkin olla parempi sillä siinä joutuu pohtimaan enemmän omaa toteutusta ja operaatioiden toimintaperiaatteita aivan kuten javalabrassakin. Kekoja tehdessä tietoa löytyi netistä paljon: animaatioita, millä periaatteella eri operaatiot toimivat, pseudokoodia yms. Javalabrassa näin ei ainakaan omalla kohdalla ollut (tai jos oli, niin löytyi suoraan valmis koodi mikä on jo sitten huijausta) vaan kaikki piti pohtia alusta loppuun saakka itse. En tosin usko, että kurssin tarkoituksena oli "keksiä" kekoja uudestaan, mutta kuitenkin. Netistä löytynyt informaatio (operaatioiden toimintaperiaatteet yms.) auttoi siinä, ettei toteutus ainakaan lähtenyt missään vaiheessa täydellisen väärään suuntaan. Viikottaiset tapaamiset ohjaajan kanssa olivat minusta kivoja kokemuksia. Oli hauska näyttää omaa osaamistaan opettajalle selittämällä keon ja oman toteutuksen ideaa ja piirtelemällä taululle esimerkkejä eri operaatioiden toteutuksista. Myös opettajan kanssa eri pulmien pohtiminen oli mukavaa puuhaa. Tämän tyylistä kontaktiopetusta olisi kiva olla monissa muissakin kursseissa (vaikkakin ei tule mieleen hirveän montaa kurssia, joissa se voitaisiin toteuttaa järkevästi).
- TP: hmm A*:stä
- Tässä tasapainotellaan ohjelmoinnin harjoittelun ja algoritmisen ymmärtämisen kanssa: ajattelen että algoritmista ymmärtämistä harjoitellaan itse kurssilla ja siten varsinainen ohjelmointitaidon harjoittelu tehdään harjoitustyössä
- saattaa olla että tämä jako joskus uudistuu