Reply to comment

Suositut sanat ei riitä, sisällöttömyys on olennaista

Minun täytyy nyt kyllä interjektoida manageriaalinen kannanottoni: olemassaolevat järjestelmät kuten "Julkaisufoorumi", "Flamma" ja "MOOC" eivät ole hyviä BS-bingotermejä, koska niitä voi joku tulosta tuottava yksilökin vahingossa käyttää ihan oikeissa merkitsevissä lauseissa, kuten "milloin se Flamma otetaan käyttöön?". Parhaita BS-bingotermejä ovat juuri sellaiset, joilla sanotaan asioita jotka eivät tarkoita oikeastaan mitään itsessään ja ovat mieluusti tarkemmin katsottuna jotenkin korneja, kuten uusin suosikkini "learnings".

BS-bingon luonteeseen sopivat mainiosti merkitykseltään epämääräiset taustakäsitteet, joilla järjestelmien tarvetta puolisokkona perustellaan, tyyliin "tutkimuksen objektiivinen laadunvarmistus", "kokonaisvaltainen julkaisukäyttöliittymä", "opintopolkujen terävöittäminen", "innovatiiviset oppimisympäristöt" ja "työajan kohdentaminen". (Ikävä kyllä en kykene keksimään yksisanaisia termejä, koska kirjallisen ilmaisun metodologiani on tänään jokseenkin informaatiotiheysrajoittunut. :))

Kyllä tuolta monta lupaavaa löytyy jotka sopivat myös tähän formaattiin, ja herättävät juuri herkullisesti ajattelemaan mitä me oikeasti tarkoitamme kun puhumme näistä asioista. BS-bingoa parhaimmillaan!

Erikseen voi toki pelata myös buzzword-bingoa, jossa ei tarvitse välttämättä olla edustettuna ihan sitä ihteään, riittää että termi on ihan liian suosittu ja tulee jo korvista ulos. Höyryävän topikaaliseen BS-bingoon perehtyminen vaatinee kuitenkin jo todennäköisesti kansallisen innovaatiostrategian tasoiseen konsultein rikastettuun dokumentaatioon tutustumista, jotta homma pääsee kunnolla etevältä liukumiinalta vaadittavaan alkuvauhtiin. Toimen ohessa lakoavista viattomista sivustakatsojista saa lisäpisteitä!

Reply

CAPTCHA
Tämä kysymys esitetään kirjautumattomille käyttäjille, jotta lomakkeen automatisoitu käyttö voitaisiin estää.
1 + 16 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.