Reply to comment

Tentteihin ulkoa opettelu - ei kovin "ketterää opetusta"

Useilla aineopintojen kursseilla kuten:

Ohjelmoinin perusteet
Tietoliikenteen perusteet
Rinnakkaisohjelmointi
Tietoturvan perusteet
Tietokoneen toiminta
Käyttöliittymät

voisi siirtyä järjettömästä ulkoaopettelusta, kirjoitus- ja harjoitustyö pohjaisiin suoritusmuotoihin. Vaikka kursseilla on myös harjoitusryhmiä, itse tenttisuoritus mittaa pystyykö oppilas opettelemaan ulkoa tietyt asiat. Suoritusmuodon muutos ei kuitenkaan tarkoittaisi, että opintotavoitteista tulisi karsia, taikka kursseja helpottaa. On vain aihetta pohtia, että olisiko kyseisillä kursseilla suoritusmetodin vaihto tehokkaampaa sekä oppilaan oppimis että opetuksen järjestämisen kannalta.

Kun itse näitä kursseja suoritin taisi kurssikokeiden läpipääsyprosentit luokkaa 50-60%, mikä on miltä tahansa kantilta ajateltuna hävyttömän alhainen luku.

Ei voi olla hallinnollisesti tehokasta että oppilas käy suorittamassa kurssia pari kertaa ja päälle tentit. Varsinkin kun kursseilla on keskinäisiä riippuvaisuuksia esitietovaatimuksissa, tämä jos mikä viivyttää opintoja.

Kun kuitenkin arviolta 90 prosenttia opiskelijoista pyrkii tulevaisuudessa käytännön töihin ohjelmistojen pariin, niin voisi kuvitella, että harjoitustöistä jäisi myös opintotavoitteiden kannalta enemmän käteen kuin ulkoaopettelusta.

Toki on myös kursseja kuten laskennan mallit ja tietorankenteet, sekä matematiikan kurssit, joihin perinteiset tentit sopivat harjoitustöitä paremmin.

Olisiko sitä ketterää opetusta sitten se, että oppilas voisi suorittaa kurssin vaikka viikossa, mikäli pystyisi siinä ajassa tuottamaan kriteerit täyttävän harjoitustyön taikka esseitä?

Reply

CAPTCHA
Tämä kysymys esitetään kirjautumattomille käyttäjille, jotta lomakkeen automatisoitu käyttö voitaisiin estää.
12 + 8 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.